Mbody Dance & Movement Facilitator Training

 
 
 

Tiendaagse training in dans & beweging en lichaamswerk

De opleiding is een vervolg en verdieping van de vierdaagse workshop ‘De Helende Kracht van Dans’.

In deze lichaamsgerichte opleiding kom je in contact met je eigen potentie, kwaliteiten en talenten, die je dan kan doorvertalen naar anderen.

Met lichaamstaal, houding en beweging drukt het lichaam zich uit. 
Maar wat laat het lichaam zien? Wat wordt er echt gezegd en uitgedrukt?
Welke diepere beweegredenen liggen hierin verscholen?
Welke strategieën en pantseringen zijn ontwikkeld als bescherming?
Hoe bewust zijn we van onze potentie, kwaliteiten en talenten?
Wie zijn we werkelijk?

Wat mag je verwachten in deze opleiding?

Als diagnostisch instrument en faciliterende ingang baseren we ons op de karakterstructuren, de verschillende lagen en de pantsering van het lichaam.

Met verschillende lichaamsgerichte methodieken en non-verbale werkvormen gaan we aan de slag om op een speelse, inspirerende wijze te ontdekken welke stagnaties in het lichaam spelen en welk verhaal deze te vertellen hebben.

Door het zelf ervaren van de oefeningen individueel, in duo en in groep, kan je dit op een gedragen en doorleefde manier inzetten in de eigen werkcontext.

Wat kan deze opleiding voor jou betekenen?

  • het biedt een verdieping aan naar je eigen functioneren privé en werk gerelateerd

  • Je leert de methodieken en werkvormen aan en kan deze direct inzetten in je eigen praktijk, zowel individueel als in groep.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor professionals als coaches, therapeuten, counselors, opvoeders, agogen, hulpverleners, animatoren, zorgleerkrachten, pedagogen en psychologen.

Een certificaat van ‘Mbody Dance & Movement Facilitator’ wordt uitgereikt als men alle opleidingsdagen heeft gevolgd.

Opleider

Corinne Vergote, lichaamsgericht creatief therapeut – www.corinnevergote.be

Praktische informatie

Data: (woensdag en donderdag) 18 en 19 december 2019, 15 en 16 januari, 12 en 13 februari, 11 en 12 maart, 22 en 23 april van 10 u tot 16u30.

Locatie: Woestara, Lariksdreef 5, Oostkamp (gelegen in een bosrijk domein) https://www.facebook.com/woestara/

Kosten: 1.250 euro (met kmo portefeuille: 750 euro), syllabus, catering (broodjeslunch), dranken en versnaperingen inbegrepen.

Is het traject naar Oostkamp te belastend voor jou? Dan is overnachten op het domein of in de nabije omgeving een mogelijkheid.  De kosten komen echter niet in aanmerking voor de kmo-portefeuille.  Informatie vind je op volgende websites: Verblijf op het domein van Woestara:

Verblijf buiten het domein: roodhof.be/startpagina/

KMO portefeuille: Studio Mbody is een project van Be The Wellbeing dewelke is geregistreerd voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking. Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan Be The Wellbeing betaald. Registratienummer van Be The Wellbeing: DV.O220755.  Meer informatie:  www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille, bel naar 1700 of contacteer Be The Wellbeing op +32 (0)496 264 976.

Waarom

Omdat ons lichaam zoveel vertelt en het een uitzonderlijk instrument is om mee te pakken in je werk…