De helende kracht van dans

 
 
 

Vierdaagse training ‘de helende kracht van dans’

Deze workshop is een vierdaagse kennismaking met vrij dansen en bewegen. 

De taal van het bewegend en dansend lichaam staat centraal.  
Door het bewust worden van onze lichaamssignalen en onze persoonlijke bewegingspatronen krijgen we informatie over onze gezonde delen en kwetsuren.
We ervaren hoe vrij dansen en bewegen zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld en een assertieve houding helpt ontwikkelen.

Via bewegingsoefeningen en creatieve dans maak je kennis met je eigen bewegingstaal, leer je deze te ‘begrijpen’, kom je in contact met de intelligentie van je lichaam en ontdek je de kwaliteiten alsook de groeimogelijkheden hiervan.

Wat komt er onder meer aan bod?

  • werken met de zijden van een lichaam en de bijhorende kwaliteiten

  • danselementen lichaam, ruimte, kracht, ritme

  • gestagneerde energie in het lichaam vrijmaken om de energie terug te kunnen laten stromen en meer vitaliteit te ervaren

  • verschillende dansmethodieken

De workshop is ervaringsgericht en theoretisch onderbouwd.

Dans staat in deze module centraal wat betekent dat we elke lesdag afsluiten met een creatieve danssessie om de opgedane lichaamswijsheid te verankeren.

Deze non-verbale begeleidingswijze is inzetbaar bij uiteenlopende doelgroepen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor iedereen die dans & beweging nu of in de toekomst wenst te integreren in de eigen werksituatie.
Voor coaches, therapeuten, counselors, opvoeders, agogen, hulpverleners, animatoren, zorgleerkrachten, pedagogen en psychologen.

Voorkennis rond dans is niet vereist.

Een certificaat wordt uitgereikt als men alle opleidingsdagen heeft gevolgd.

Opleider

Corinne Vergote, lichaamsgericht creatief therapeut – www.corinnevergote.be

Praktisch

Data: woensdagen 9/10, 23/10, 6/11 en 20/11/2019

Locatie: Woestara, Lariksdreef 5, Oostkamp

Kosten: 500 euro (met KMO portefeuille: 300 euro), syllabus, catering (broodjeslunch), dranken en versnaperingen inbegrepen.

KMO portefeuille: Studio Mbody is een project van Be The Wellbeing dewelke is geregistreerd voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking. Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan Be The Wellbeing betaald. Registratienummer van Be The Wellbeing: DV.O220755.  Meer informatie: www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille, bel naar 1700 of contacteer Be The Wellbeing op +32 (0)496 264 976.

Waarom

Omdat mensen sinds eeuwen en eeuwen samenkomen om te bewegen en dansen, om het oude los te laten, het nieuwe te verwelkomen of gewoon om het leven te viere